Siirry sisältöön

Blogin kirjoittajat ja vuorolista

Säännölliset bloggaajat

Viime aikoina blogi ei ole pysynyt aikataulussaan kirjoittajien ja ylläpidon kiireistä johtuen. Älkää ihmeessä lukeko tätä ennusmerkkinä blogin kuihtumisesta – teemme parhaamme päästäksemme kesän aikana takaisin rytmiin.

Säännöllisilta bloggaajilta ilmestyy materiaalia jokaisen kuun 7., 14., 21. ja viimeinen päivä. Kullakin säännöllisellä bloggaajalla on yksi vakituinen vuoro kahta kuukautta kohden.

Mark Mallon on yksi Särön-lehden perustajista, vastaava päätoimittaja, sekä Berliinin Särö-residenssin koordinaattori ja isäntä. Hän on myös vapaa kirjoittaja, jolta on julkaistu mm. sarjakuvateos Fillarijuttu (käsikirjoitus, WSOY 2006) sekä runokirjat Aregemia (Tammi 2010) ja Poems of Aregemia (ntamo 2012). Työn alla on uutta sarjakuvakäsikirjoitusta ja runoa. Mark harrastaa kuntonyrkkeilyä, pyöräilyä, uintia ja hämäriä baareja. Blogivuoro parittomien kuukausien 7. päivä.

Jasper Kaarna on helsinkiläinen viestinnän opiskelija ja keskipitkän linjan pöytälaatikkoprosaisti. Hän oli syksyllä 2012 Särössä harjoittelussa ja jäi toimittamaan Särön blogia. Blogivuoro parittomien kuukausien 14. päivä.

Silvia Hosseini asuu ja kirjoittaa Itä-Helsingissä, opettaa äidinkieltä ja kirjallisuutta lukiossa ja yrittää ehtiä tehdä väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Hän rakastaa matkustamista varsinkin maihin, joissa kasvaa palmuja ja ruusuja, ja toimi lisäksi Särön Oi Iran! -numeron vierailevana päätoimittajana. Blogivuoro parittomien kuukausien 21. päivä.

Mari Laaksonen on jyväskyläläinen runontekijä ja kielenfilosofian opiskelija, jota kiinnostavat runon, filosofian ja kielen ohella näiden mahdolliset ja mahdottomat kombinaatiot. Blogivuoro parittomien kuukausien viimeisenä päivänä.

Johanna Paaso on Berliinissä asuva kustannustoimittaja ja suomen kielen maisteri, joka saattaa tuumia kirja-asioita loputtomiin. Hän on työskennellyt helsinkiläisissä kustantamoissa ja toimii nykyään kustannusalan yrittäjänä kreuzbergiläisessä luovassa tehtaassa. Blogivuoro parillisten kuukausien 7. päivä.

Vilma Panula on opiskelija Lahden Taideinstituutista ja kiinnostunut poikkitaiteellisesta pohdiskelusta. Hän kirjoittaa runoja sekä proosaa, ja etsii esikoiskokoelmalleen kustantajaa. Blogivuoro parillisten kuukausien 14. päivä.

J.Tapio on viehtynyt suuresti eräisiin arkistopölyn peittämiin kirjoihin ja niiden tekijöihin, ja on yksi aikamme väärinymmärtäneistä harrastajakynäilijöistä. Hän kirjoittaa lähinnä kaltaisilleen muun muassa osoitteessa jtapio.wordpress.com ja elää Porvoossa. Blogivuoro parillisten kuukausien 21. päivä.

Emmi Valve on porvoolainen sarjakuvataiteilija. Blogivuoro parillisten kuukausien viimeisenä päivänä.

Satunnaiset avustajat

Satunnaisten avustajien materiaalia julkaistaan säännöllisten blogimerkintöjen välissä.

Veera Antsalo on helsinkiläinen runoilija ja vapaa kirjoittaja.

Anna-Riikka Carlson pohtii kirja-asioita kustantajan näkökulmasta. Hän on WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö.

Anni Kohvakka on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja kirjallisuuden opiskelija.

Sanna Saastamoinen on kuvataiteilija, graafinen suunnittelija ja Särön visuaalinen toimitussihteeri. Hän viehättyy luonnosta, varhaisista korkeakulttuureista, kielestä, tanssista, katutaiteesta ja omituisuuksista taiteiden ja tieteiden välimaastossa. Hänen luonnoskirjaotteisiinsa ja muihin projekteihinsa voi tutustua tarkemmin Studio Dzanna -blogissa osoitteessa studiodzanna.wordpress.com.

Jouko Sirola on porvoolainen kirjailija ja kirjoittamisen opettaja.

Aiemmin mukana olleita kirjoittajia

Teemu Helle on riihimäkeläinen runoilija ja kirjailija, sekä kulttuuri- ja suklaaholisti.  Hänen bloginsa Neonvalot asuu osoitteessa http://teemuhelle.wordpress.com/

Matti Itkonen on sekä filosofian että kasvatustieteen tohtori. Hän kouluttaa Jyväskylän yliopistossa suomen kielen ja kirjallisuuden sekä filosofian ja elämänkatsomustiedon aineenopettajia. Dosentti Itkosella on viljalti julkaisuja esimerkiksi kulttuurifilosofian ja kirjallisuudentutkimuksen aloilta. Blogikirjoituksissaan hän tutkistelee ja etsiskelee nykyaikoja. Eritoten Itkosta innostavat ruoka- sekä matkailuteemat: herkkusuisuuden ja kaupunkimiljöön runollis-äidinkielelliset elämysolemukset.

Seija Kerttula on Kentissä, Englannissa asuva suomentaja ja tutkija. Hän väkertelee päivät pitkät eri kielten parissa, havainnoi ympäristöä ja on muutenkin kiinnostunut maailmasta. Hänen viimeisimpiä suomennosteoksiaan on syksyllä 2009 ilmestynyt Oliver Sacksin Musicophilia: Tales of Music and Brain. Hän on suomentanut myös yhdessä Trevor Joycen kanssa Mark Mallonin Poems of Aregemian (ntamo 2012).

Anne Mölsä (s.1986) on monialainen näppäimistötyöläinen.  Hän elää Tampereella ja kirjoittaa mm. romaania ja tiedotusopin gradua. Avustaa blogia satunnaisesti.

Ulla Ora on Loviisassa asuva vapaa toimittaja. Hän kirjoittaa lehtijuttujen ja kolumnien lisäksi runoja, kirjallisuusarvosteluja, esseitä ja muita kaunokirjallisia tekstejä. Ullan kotisivut löytyvät osoitteesta http://ullaora.wordpress.com/

Teppo Paulasto, (s. 1968) on tamperelainen runon ja proosan kirjoittaja, siviilitoimeltaan mielenterveyshoitaja.

Sanna Saastamoinen on porvoolainen kuvataiteilija, graafinen suunnittelija ja Särö-lehden visuaalinen toimitussihteeri. Hänen bloginsa on Studio Dzanna.

Arto Vaahtokari kouluttaa pääasiassa luokanopettajia ja akateemisia maahanmuuttajia Helsingin yliopistossa, mutta on opiskellut myös kirjallisuutta. Hän on eniten kiinnostunut suomenruotsalaisista teoksista, mutta lukee mielellään kaikenlaisia kirjoja. Hän avustaa Suomen Lehtiyhtymän sanomalehdissä.

Jani Vuolteenaho on porvoolainen kaupunkimaantieteilijä ja Särön tiedetoimittaja. Avustaa blogia satunnaisesti.

Saksalaissyntyinen, Suomessa vuodesta 1975 asunut Helmut Diekmann on Absurdia-kustantamon toinen vetäjä, ja työskentelee lisäksi saksan kielen lehtorina Helsingin yliopistossa. Hän kirjoittaa blogiin ajatuksia pienkustantamisesta. Avusti blogia keväällä 2010.

Suomentaja Anne Dougan (51) kirjoittaa blogiimme Andalusiasta käsin. Hän on opiskellut kääntämistä ja kirjallisuutta sekä Turun että Granadan yliopistoissa ja on harmikseen havainnut, että kääntäjän työ on kulttuurikontekstista riippumatta yhä vieläkin pahasti aliarvostettua. Runsaan kahden Espanjassa vietetyn vuosikymmen jälkeen Anne pitää Espanjaa toisena kotimaanaan. Avusti blogia 18.10.2009 — 14.2.2010 ja jatkossa satunnaisesti.

Topi Haapanen on porvoolainen päivän paahtavia puheenaiheita pureva paperitiikerinkesyttäjä, joka näyttää blogissa pitkää nenää apaatikoille ja räpsii sanan säilällä tosikkoja sormille. Pilkettä silmäkulmassa, sanoi metsuri. Päätoimittaja Mallon käski minun lisätä kuvaukseeni vielä jotain konkreettista, joten pannaan tähän kohtaan kehittämispäällikkö -sana. Sillä sitäkin minä olen. Avustaa blogia satunnaisesti.

Hannimari Heino on Porvoossa asuva runoilija ja suomentaja. Avustaa blogia satunnaisesti.

Riikka Heinonen on helsinkiläinen toimittaja ja runoilija.

Saara Henriksson on tamperelainen opiskelija ja kevään 2011 esikoiskirjailija. Särön blogissa hän pohdiskelee suomalaisten kirjoittajien suhdetta pohjoismaiseen kulttuuriin ja kirjallisuuteen.

Tuukka Hämäläinen on helsinkiläinen runoilija ja toimittaja, jolta on julkaistu esikoisrunokirja Moottorit (Ntamo, 2010), sekä ensimmäinen toimitustyö Encyclopedia Idiotica (2009).”

Koskinen R on hellsinkiläinen kirjoittaja.

JukkaKostiainen on porvoolainen kirjoittaja.

Tiina Lehikoinen (s. 1982) on tamperelaistuva sanataideohjaaja ja runoilija. Häneltä on julkaistu aforismikokoelma Sitruunalumilyhtyjä (2008) ja runokokoelma Turvalliset veistokset (2009). Lisäksi Lehikoinen on kirjoittanut tieteellisiä artikkeleja, työskennellyt kaupunkitaiteen parissa ja kääntänyt sarjakuvia. Avusti blogia 2010.

Anne Leinonen on ristiinalainen kirjailija ja kustannustoimittaja, jolla on reaalifantastikon sydän ja duracell-pupun raajat. Hän työstää parhaillaan seuraavia kaunokirjallisia teoksiaan ja valmistautuu uusiin kulttuurillisiin haasteisiin. Avusti blogia 2009 – 2010.

Johanna Muurinen on Särön satunnainen avustaja, joka opiskelee Helsingissä maa- ja metsätaloustieteitä. Häntä viehättää kemia. Maailman (huono) tila ja muiden kärsimykset, kuten nälänhätä, ahdistavat häntä. Avusti blogia syksyllä 2009 ja keväällä 2010.

Eija Mäkinen on tietokirjailija ja kirjoittamisen kouluttaja, joka ihailee parvekkeeltaan Hämeen keskiaikaista kivilinnaa. Hän on sääfriikki, jota kiehtoo meteorologinen tutkimus: auringonpilkut, kalevantulet, suihkuvirtaukset ja vihreät välähdykset. Hänen bloginsa on Viides rooli. Avusti blogia 2009 – 2010.

Risto Niemi-Pynttäri on kirjoittamisen maisteriohjelman opettaja Jyväskylän yliopistosta,
eräänlainen agentti joka auttaa uusia kirjoittajia. Hänen erityisenä kiinnostuksen kohteena kirjoittaminen verkossa. Hänen väitöskirja Verkkoproosa valmistui 2007. Avusti blogia syksyllä 2009 ja keväällä 2010.

Petri Pietiläinen on 44-vuotias kotkalainen kulttuuripeto ja kaikenlainen kirjoittaja. Nyt Kotkassa kaupungilla kulttuurisuunnitellijana, mutta ollut tutkijana, toimittajana, Kaakkois-Suomen kirjallisuuden läänintaitelijana; siinä välissä julkaissut muutamia tosimiesten muistelmakirjoja ja tehnyt näytelmiä. Pietiläinen on Särön perustajajäseniä. Avusti blogia 2009 -2010.

Maaria Pääjärvi on Helsingissä asuva lukija ja kirjoittaja. Avusti blogia keväällä 2010.

Tiina Raevaara on keravalainen kirjailija ja Särö-lehden tiedevastaava. Hänellä on myös oma blogi, Kaiken teoria. Avusti blogia 2009 – 2010.

Diletanttijournalisti Aleksis Salusjärvi paljastaa ja keksii kulttuurijournalismin suttuisia salaisuuksia. Avusti blogia keväällä 2010.

Marian `Maija` Väisänen on 35-vuotias askolalainen vapaa kirjoittaja ja ympäristösuunnittelija, osa-aikainen kotiäiti ja liikuntakerho-ohjaaja. Hän harrastaa laulamista ja kaikenmaailman satuilua, uskoo keijuihin ja tonttuihin ja kirjoittaa joka päivä kaksi runoa. Avustaa blogia satunnaisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: