Siirry sisältöön

Säröläisten kirjajulkaisut

Tälle sivulle listataan Särön piiriin kuuluvien kirjoittajien kirjajulkaisuja, ja kirjoittajien haastatatteluja, kokonaan tai osittain. (Sivun täydennys kesken.)

.

Särön toimituskunnan kirjajulkaisut

melkein kaikilla toimituksen jäsenillä on meneillään jonkinlainen kirjaprojekti, ja aika ajoin teoksia ilmestyykin

Markku Aalto: Hajoamisen syyt. Runoja. ntamo 2009. Aallon esikoisteos on ulkoisesti nyt jo perinteistä hakukonerunoa, mutta runoilija on kuitenkin koostanut, työstänyt ja muokannut raakamateriaaliaan vapaasti omien intressiensä mukaan. Kokoelma voisi olla omistettu ainakin kahdelle Charles B:lle, mutta ei ole.  Lue HS:n kritiikki (Kuisma Korhonen, 18.10.2009). Reilummin blingiä viimeiseen hymyyn . Runoja. Idiootti 2010. Suruviestejä ja tiskinalustavaraa. Runoja. Ntamo 2011.

A. W. Yrjänä, Janne Halmkrona, Tuukka Hämäläinen (toim.): Encyclopedia Idiotica. Tietokirja. Johnny Kniga 2009. ”CMX-yhtyeen Kysy-palstan vuodet 1995–2009. Parhaat ja pahimmat osumat ja oharit.” Moottorit. ntamo 2010. Hämäläisen esikoisrunoteos on scifi-runoelma lähitulevaisuuden dystopiasta. Helmikuussa 2011 ilmestyi Hämäläisen kolmas teos, suomirockin sanoituksia käsittelevä haastattelukirja Kirosäkeet – 20 uuden suomirockin sanoittajaa (Idiootti).

Petri Hytönen, Mark Mallon: Fillarijuttu. WSOY 2006. Sarjakuvaromaani. Fillarijuttu on taidemaalari Petri Hytösen kuvittama ja Mark Mallonin kirjoittama sarjakuvateos. Sen viivat ovat vahvat ja tunteita herättävät, tarina herkkä ja unenomainen. Fillarijuttu vahvistaa vain sen, minkä tiedämme jo varmaksi: ettei mikään ole varmaa. Aregemia. Runoteos. Tammi 2010. Mallonin väkevätunnelmainen esikoisrunokokoelma sijoittuu kuvitteelliselle, Norjan-merellä sijaitsevalle Aregemia-nimiselle saarelle. Teoksesta ilmestyi 2012 englanninkielinen versio, Poems of Aregemia (ntamo), jossa on Sanna Saastamoisen tekemä kuvitus ja aiemmin julkaisemattomia runoja. Kääntäjinä Seija Kerttula ja Trevor Joyce.

 Mäkinen: Heidi Krohn — elämäni kivet. Tietokirja. Like 2009. Heidi Krohnin elämäkerta valottaa Leena, Tähtisilmä sekä Silja — nuorena nukkunut -elokuvien myötä koko kansan suosikkitytöksi nousseen näyttelijän yli 50 vuotta kestänyttä työuraa ja yksityiselämää. Kirja vie lukijan Iniöstä Chennaihin, Bristolista Roomaan ja Tirolin Alpeilta Paracuruun ja Amazonille.

Veikko Pystynen, Petri Pietiläinen (toim.): Ylitin Rajajoen kello 9.18 – Rivimiehenä Kannaksella 1940–1944 . Tietokirja. Otava 2007. Kaunistelematon kuvaus jatkosodasta rivimiehen silmin.

Petri Pietiläinen (yhdessä Kyösti Pietiläisen kanssa):120 päivää legioonalaiseksi. Miten Pietiläisestä tuli Peters. Tietokirja. Tammi 2005. Legioonalainen Peters, Suomalaisen palkkasoturin muistelmat Tietokirja. Tammi 2003.

Tiina Raevaara: Eräänä päivänä tyhjä taivas (Teos 2008) on Raevaaran esikoisromaani. Se on painajaismainen satu ja nurinkurinen kehitystarina, jossa luonto ja eläinten maailma limittyvät ihmisten maailman kanssa. Raevaaran toinen teos, novellikokoelma En tunne sinua vierelläni (Teos 2010) voitti Runeberg-palkinnon 2010. Tietokirja Koiraksi ihmiselle  (Teos 2011)  käsittelee koiran evoluutiota luonnontieteiden, myyttien ja historian valossa. Raevaaran novelleja on lisäksi julkaistu lehdissä ja antologioissa.

Sanna Saastamoinen: Oliko ensin kuva vai sana. Taidekirja. Omakustanne (Grafia ry:n avustuksella) 2006. Teos pohtii visuaalisin keinoin kuvan ja tekstin keskinäistä suhdetta; miten kuvallinen ilmaisu voi yhtälailla muodostaa sisältöä kirjalle kuin sanallinenkin ilmaisu. Poems of Aregemia  (ntamo 2012), kuvitus.

Särö-runoilijoiden ja Särö-novellistien julkaisuja ja pärjäyksiä kilpailuissa

Uuden Itämaan nousevat runoilijat ja prosaistit menestyvät julkaisurintamalla aika hyvin…

Hannimari Heino: punaisia vesikasveja lammen pinnalla mutta järistys tapahtui meren pohjassa . Runoja. ntamo, 2009. Kun maisema alkaa purkautua ja kuva hajota, alkaa liike, horjunta ja uuden tasapainon hakeminen. Lue kiiltomadon kritiikki (Jari Olavi Hiltunen, 23.11.2009).

Saara Henriksson: Moby Doll (Into Kustannus, 2011) on romaani jossa mies etsii naista ja nainen valasta.

Teppo Paulastolle  3. sija Pirkanmaan kirjoituskilpailun lyriikkasarjassa 2011.

Paula Hotti voitti J.H. Erkon kirjoituskilpailun Etel-Savo -palkinnon 2011.

Ossi Paloneva sai kunniamaininnan J.H. Erkon kirjoituskilpailussa 2011.

Riikka Heinonen oli yksi Nuoren Voiman Liiton Debytoi runoilijana! -kilpailun voittajista 2010.

Anna Saari voitti Suuren Runokilpailun 2009, ja sijoittui kolmanneksi J.H. Erkon kirjoituskilpailussa 2007.


Särö-akatemialaisten julkaisut

Särön kirjoittajakoulutuksessa (tekstihautomo ja kritiikkipaja) kypsyy useampikin kirja, joista ilmestyneitä ovat tähän mennessä:

Marjo Heiskanen: Idiootin valinta. Romaani. Siltala 2009.  Perhedraama, jossa syvennytään solubiologiäidin ja blogia pitävän murrosikäisen pojan kahnauksiin ja heidän mietteisiinsä. Lue HS:n kritiikki (Mervi Kantokorpi, 23.8.2009). Äänes. Runokokoelma. Siltala 2010. Heiskasen toinen teos, runokokoelma on saanut inspiraationsa musiikista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: