Skip to content

Pirkanmaalaisperussuomalaiset uhkaavat kirjailijaa

maaliskuu 16, 2012

Useiden tiedotusvälineiden, mm. Helsingin sanomien, Turun sanomien, Ylen ja Iltalehden verkkosivuilla on tänään kerrottu kirjailija, toimittaja ja ihmisoikeusaktivisti Jussi K. Niemelään kohdistuneista uhkauksista. Niemelä on tehnyt rikosilmoituksen kahdesta pirkanmaalaisesta perussuomalaisaktiivista, jotka ovat toistuvasti uhanneet häntä väkivallalla hänen kritisoituaan perussuomalaistoimijoiden rasistista väkivaltaretoriikkaa sosiaalisessa mediassa.

-Sananvapauden rajoittaminen on ensisijaisesti ihmisoikeuskysymys, mutta lisäksi se on rikoslain vastaista. Siitä on säädetty rikoslain pykälässä 14 luvussa 5 §, poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta. Jos joku vaikkapa estää väkivallalla tai sillä uhkaamalla mielipiteen ilmaisemisen tiedotusvälineessä, hän syyllistyy tähän rikokseen. Tärkeää on, että jo yritys on rangaistava ja tähän voisi soveltaa juuri tuota yritystä, Niemelä arvioi konsultoituaan asiassa lakimiestä.

Helsingin poliisi tutkii tekoja kunnianloukkauksina ja laittomina uhkauksina.

Niemelä on kirjoittanut Vallan vahtikoira -blogissaan kriittisesti perussuomalaisten poliittisten toimijoiden yhteyksistä kansallismieliseen Suomen Sisu -järjestöön, jonka periaateohjelmaa hän pitää natsistisia ja fasistisia ideologioita mukailevana. Hän on myös arvostellut perussuomalaisten johtohenkilöitä siitä, että nämä ovat päästäneet ääriainekset riveihinsä eivätkä ole myöhemminkään kyenneet pistämään häirikkösiipeään kuriin.

Niemelän lehdistötiedote aiheesta Vallan vahtikoira -blogissa.

Suomen PEN vaatii julkilausumassaan viranomaisia puuttumaan uhkailuun.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. Lex permalink
  maaliskuu 17, 2012 10:54

  Vähän vaikuttaa siltä, että Niemelä on julkisuudenkipeä ja turhamainen. Mitähän tässäkin nyt sitten on konkreettisesti tapahtunut…

  • sarolehti permalink*
   maaliskuu 20, 2012 15:24

   En pitäisi sitä julkisuudenkipeytenä, että omatuntonsa kautta haluaa vaikuttaa yhteisiin asioihin. Ja tappouhkaukset ovat konkretiaa. (Mark)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: