Skip to content

Todellinen writer’s block

Touko 17, 2011

Anne Mölsä:

Monissa kirjoittamisoppaissa puhutaan kirjoittamisen esteistä. Valkoisena hohtava tekstitiedosto kammottaa ja näppäimistöä karttelee viimeiseen saakka esimerkiksi siivoamalla. Syyt ovat syvällis-filosofis-psykologisia: sielu vastustaa avautumista, kirjoittajan särkyvän herkkä minuus paljastuu ja haavat revitään auki Todellisen Olemisen suurennuslasin alla.

Missään oppaassa en ole nähnyt mainintaa niistä todellisista kirjoittamisen esteistä, jotka tulevat ennen pitkää tutuksi luultavasti jokaiselle tekstiä päivittäin suoltavalle. Valkoisen paperin karttelusta tulee järkiratkaisu, kun kyynerpää on tulehtunut, ranne puutuu ja selkäsärkyyn on napsittava kasisatasia. Mystisiä syitä writer’s blockille ei tarvitse kehitellä, kun kirjoitussormista toimii enää yksi, ja senkin käyttäminen aiheuttaa jatkuvaa tuskaa.

Blogimerkinnän kuuluisi päättyä nasevaan loppukaneettiin, mutta valitettavasti minun on mahdotonta kirjoittaa niin montaa riviä, kuin se vaatisi. Hyvää yötä.

Mainokset
3 kommenttia leave one →
 1. Touko 17, 2011 15:42

  mutta, mutta, mihin jäivät piristeet, joista olen lukenut, kuten esim. spiidi, coca ja tajuntaa laajentavat hallusinogeenit kuten lysergihapon dietyyliamidi, pilvi, sienet…??? ei kai sitä kukaan kasisatasilla saa kunnon jälkeä aikaan? eikö edes kunnon meditaatiota enää???

  • Touko 17, 2011 19:13

   Eljas, sä elät varmaan nyt väärällä vuoskymmenellä. Nyt kuuluu juosta ainaski puoli maratonia ja tähdätä siihen koko vuosi.

   Palkinnoksi saa endorfiineja, jotka ovat parasta huumetta, niin nuo harrastajat sanovat. Sillä lailla jaksaa hyvin aina ja on kaiken lisäksi hyvällä tuulella.

   • Touko 17, 2011 20:47

    hmmm… täällä metsässä lähinnä metsätöitä :) ja kalastusta merellä… niitä endorfiineja olen nauttinut aiemmin enemmän kuin riittävästi, mutta ei niistäkään ollut juuri apua…

    todellisuuteni on väärän vuosikymmen todellisuus, se on totta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: