Skip to content

Kristallia hiirten lomassa

helmikuu 17, 2011

Mark Mallon:

Älkää huolestuko, hyvät Särön tilaajat ja kieli pitkällä irtonumeroa odottavat Akateemisen asiakkaat. Suomi-Säröstä on tulossa paksu lehti, milteipä kirja, ja Särön historian monipuolisimpia numeroita, joten täydellä sydämellä voi sanoa, että hyvää kannattaa odottaa. Lehti ilmestyy maaliskuun lopussa tai huhtikuun alkupuolella. No mikä meitä viivyttää? Se että toimituksen kirstun pohjalta löytyy solkenaan teemaan sopivia uusia kultakimpaleita, joita on pakko saada numeroon mukaan. Mutta ei ole olemassakaan kultakimpaletta, joka Särölle sellaisenaan passaisi, vaan kaikkea, mikä on näköpiirissämme, pitää muotoilla. Viilailla pilkkuja, tiedättehän, eli toimituksellista editointiprosessia käydään kaikkien artikkeleiden kanssa läpi. Mitä itsevarmempi kirjoittaja on jutun tehnyt, sitä varmempaa on editointimankeliin joutuminen.

Sitä paitsi säröläisillä on liuta muita sivuprojekteja: muuttoja, avioeroja, rahahuolia, keskeneräisten kirjojen viimeistely, pakkasessa rikkoutuvat käsineet, rikossyytteet niskassa, ikkunoita pälyilevät naapurit, kohtalon langettaman kuolemantuomion välttely, yhä uusien kodittomien kotieläinten ilmestyminen ulko-ovelle, pakomatkat, rakastumiset, korvatulehdukset, tyhjästä ja äänettömästi autoihin ilmestyvät lommot, visvaa valuvat makuuhuoneen seinät (yäk), kissankarvat sohvalla allergikon kodissa, reistailevat tekstinkäsittelyohjelmat, toimituksen energiaa vievat erimielisyydet silloin kun ei vallitse ällöttävä yhtämielisyys, byrokratia, ristiriidat henkimaailman kanssa jne jne. Mutta kaiken tämän keskellä meitä johdattaa tulevaisuutta itsensä ympärilleen kiteyttävä ihana Suomi-Särö, jota kauniimpaa ei ole.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. Veera permalink
  helmikuu 18, 2011 22:01

  Tuosta hidaste-listasta löytyy aika monta omaan elämääni sopivaa. Ainakin tuo yhä uusien kodittomien kotieläinten ilmestyminen ulko-ovelle. Ei niitä voi ignoroida, ne on ruokittava ja harjattava ja paijattava ja rakastettava. Vaan särötöntä ei voi olla kenkään elämä.

  • sarolehti permalink*
   helmikuu 19, 2011 01:51

   Ei ihme että listasta löytyi aika monta omaan elämääsi sopivaa asiaa, koska sinä olet yksi tarinan henkilöistä. (Mark)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: