Skip to content

Ällö Särötär löhösi jo viisi vuotta sitten

lokakuu 17, 2010

Sanna Saastamoinen:

Noin viisi vuotta sitten aloimme suunnitella uuden uutukaista ja uljasta kirjallisuus- ja kulttuurilehteä. Ideointi oli vapaata ja suunnittelukokoukset hilpeitä.

Nyt vuonna 2010 olemme jälleen pistämässä lehteä pystyyn, hieman toisenlaisissa tunnelmissa – emme ehkä ihan niin sinisilmäisinä ja ihanteellisina kuin tuolloin vuonna 2005, jotakin samankaltaista ideoiden rönsyilyssä ja innostuksessa kuitenkin on havaittavissa.

Vast´ikään kaivelin vanhoja luonnoskirjojani, mikä on minulle hyvä tapa aina jumituksen kohdatessani päästä takaisin sisään omaan kuvamaailmaani. Selailin lohenpunaista, kluuttikantista, 13.7.2005 Berliinissä aloitettua kirjaa, jossa törmäsin ensimmäisen Särön suunnittelupalavereiden muistiinpanoihin.

Ällö Särötär oli välillä jopa vahvana nimiehdokkaana koko lehdelle, ja suunnitelmissa oli myös Ällö Särötär löhöää -palsta. Lehden teemaksi luonnollisesti tuli ”Hulluuden ylistys”. Alla muutama sivu luonnoskirjasta.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. Veera permalink
  lokakuu 17, 2010 17:32

  Ällö Särötär pitäisi mielestäni muodossa tai toisessa herättää tuleviin numeroihin. Eiköhän viisi vuotta kestävä löhöäminen saa riittää. Ällö Särötär, herätys!

 2. sarolehti permalink*
  lokakuu 17, 2010 18:34

  Laitetaanko uudelleen käynnistyvän lehden nimeksi? (Mark)

 3. Veera permalink
  lokakuu 18, 2010 08:06

  Suomalaiset ovat pelkistetyn muodon ja lyhyiden, synkkien lauseiden kansaa, joten Ällö Särötär löhöää-nimi voisi olla liian pitkä. Vaikka toisaalta se assosioituisi kivasti Suomettareen, kaikkien lehtien äitiin. Mutta ehkä joku palsta, vaikka ”Kysy Ällöltä Säröttäreltä” – voisi olla paikallaan.

 4. sarolehti permalink*
  lokakuu 18, 2010 10:12

  No Särötär sitten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: