Skip to content

Särö jatkaa talvella, neuvoston ja toimituksen katsein ja käsin

syyskuu 30, 2010

Mark Mallon:

Aiemmissa tiedotteissa kerroimme, että Särö siirtyy puolen vuoden tauolle. Pah, sanon minä. Toimituksen lepäiltyä kesällä parisen viikkoa päätimme koota rivimme uudestaan viimeistään syyskuussa, ja aloittaa tulevan numeron suunnittelu. Rivit kokoontuivat, minkä yhteydessä perustettiin ”Särön sisäinen toimitusneuvosto”.

Neuvoston tehtävänä on linjata ja toteuttaa Säröä, ja valvoa linjauksen ja toteutuksen oikeaoppista toteutumista. Neuvoston jäsenillä on kullakin oma vastuualueensa lehden hallinnoinnissa: Mark Mallon päätoimittaa, Veera Antsalo (uusi!) otetaan toimitussihteeriksi, ja hän vastaa myös Särön blogista. Sanna Saastamoinen jatkaa AD:nä ja vastaa edelleen kuvituksen hankinnasta, Tiina Raevaara ja Jani Vuolteenaho (uusi!) hoitavat tiedeosastoa, Raevaara luonnontiede- ja Vuolteenaho yhteiskuntatiedepainotteisesti, ja runovalinnoista vastaa tuttu ja turvallinen Markku Aalto.

Toimituksen enemmän tai vähemmän vakituisina jäseninä ja yhteyshenkilöinä jatkavat Tuukka Hämäläinen (toimitus), Heikki Kekki (nettivastaava) Anne Mölsä (Tampereen yhteydet), Risto Niemi-Pynttäri (Jyväskylän yhteydet), Ulla Ora (toimitus), Petri Pietiläinen (Kotkan yhteydet) ja Ari Talvila (taitto). Näiden lisäksi Risto Ahti on luvannut jatkossakin toimia Särön runoilijametsästäjänä ja satunnaisena avustajana, ja Erkki Pirtola astuu Säröön uutena kuvataidepainotteisena avustajana.

Sitten teema: tammi- tai helmikuussa 2011 ilmestyvän Särön otsikkona on

”Suomi. Perkele.”

Suomea ja suomalaisuutta valotetaan muun muassa ihmisten silmin. Numeron aineistoa vastaanotetaan 15.11. saakka.

Vielä siitä neuvostosta: jos ”sisäinen neuvosto” ei jatkossa ole riittävän tyytyväinen toimintaansa, se perustaa itsensä rinnalle ”ulkoisen neuvoston”, johon kuuluu ei-toimituslaisia.
Tärkeintä kulttuurityössä on nimittäin erilaisten neuvostojen perustaminen, jotka voivat ihan tahtotilansa mukaisesti liittoutua toisiinsa tai toisiaan vastaan. Täten kulttuuriasiat etenevät kohti onnen jalostuneinta astetta. Kyllä Särö tietää!

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. syyskuu 30, 2010 07:05

  No, perkele!

  Eljas Verve saattaisi kirjoittaa – perkele – läpyskäänne jos toivotte, mutta ei muuten…

  • sarolehti permalink*
   syyskuu 30, 2010 15:48

   Aineistoa meille vaan!

   (Veera)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: