Skip to content

Kolmen säröläiskirjailijan kutsu Helsinkiin ja Dubrovnikiin

maaliskuu 12, 2010

Kolme säröläistä julkaisee näinä viikkoina kirjoja, minkä kunniaksi Särö kutsuu blogin lukijat ensi torstaiksi (18.3.) triplajulkkareihin Helsinkiin ravintola Dubrovnikiin. Dubrovnik sijaitsee Eerikinkadulla Corona-baarin alakerrassa. Tulethan! Etukäteisilmoittautuminen on suotavaa osoitteeseen mark.mallon(at)gmail.com. Jos et muuten usko, niin tässä on virallinen kutsu:

Tervetuloa ravintola Dubrovnikiin torstaina 18. maaliskuuta juhlimaan Markku Aallon toisen runokokoelman, Mark Mallonin esikoisrunokokoelman sekä Tiina Raevaaran novellikokoelman julkaisua. Luvassa runoa ja proosaa ääneen lausuttuna, hieman musiikkia, paljon puheensorinaa ja yhdessäoloa. Tilaisuus alkaa klo 20.00. Kirjailijoita haastattelee runoilija-toimittaja Tuukka Hämäläinen. Musiikista vastaa muusikko-dj Viljami Mehto.

Ravintola Dubrovnik, Eerikinkatu 11, Helsinki. 18.3. klo 20 alkaen. Vastauspyyntö, vapaa pääsy.

Markku Aalto (s. 1970) on helsinkiläinen runoilija ja kustannustoimittaja. Hänen runokokoelmansa Reilummin blingiä viimeiseen hymyyn (Idiootti) on oudolla tavalla samanaikaisesti synkkä ja hauska teos. Aallon visiossa elämä on totta kuin tositelevisio ja sitä esitetään yhtä lailla itselle kuin toisille. Kenenkään ei tarvitse uskoa mihinkään, riittää, että uskotaan toisten uskovan: näytelmä jatkuu, näyttämö pysyy pystyssä, kulisseista ei löydä ulos. Aallon ensimmäinen teos oli runokokoelma Hajoamisen syyt (2009).

Mark Mallon (s. 1967) on porvoolainen runoilija ja kirjallisuus- ja kulttuurilehti Särön päätoimittaja. Hänen esikoisrunokokoelmansa Aregemia (Tammi) vie lukijan outoon ja kiehtovaan, aivan omanlaiseensa maailmaan. Aregemia on joko todellinen tai kuvittellinen paikka, jossain lähellä mutta samalla kaukana, tässä ajassa tai tulevaisuudessa. Sen maailmassa tapahtuu erikoisia asioita, lapset työskentelevät tehtaissa ja ihmisiä katoaa maanalaisiin labyrentteihin. Ruosteinen rata tuo elannon mutta myös omasta maastaan taistelevat sotilaat.

Tiina Raevaara (s. 1979) on sipoolainen kirjailija. Neljäntoista novellin kokoelma En tunne sinua vierelläni (Teos) on kiehtova, pelottava ja kaunis kirja. Raevaara asettaa valokeilaan ihmismielen ja sen realiteetteja hajottavat voimat. Vierauden ja ikävän tunteet yhdistyvät nerokkaasti kuulaaseen kieleen ja erilaisiin kertojiin, joista kukin haluaa tavoittaa itsensä tai vierellään olleen toisen ennen kuin on liian myöhäistä. Raevaaran esikoisteos oli romaani Eräänä päivänä tyhjä taivas (2008).

Mainokset
5 kommenttia leave one →
 1. sarolehti permalink*
  maaliskuu 15, 2010 12:02

  Ilmoittautuneita on tähän mennessä kuulemma tasan kaksi. Tulkaa nyt hyvät ihmiset edes säälistä, ettei niiden reppanoiden tarvitse ihan keskenään toisiaan kestää…:) Terv. D. Dubrovnik.

  • sarolehti permalink*
   maaliskuu 17, 2010 19:08

   Kiitos kiitos. Ilmoittautuneita on nyt yli 70. Terv. Mark

 2. maaliskuu 19, 2010 11:17

  Kiitos illasta! Oli ihan hillittömän hauskaa!

 3. maaliskuu 19, 2010 13:25

  Hyvät kekkerit oli, näemmä pari tyyppiä heilui siellä kameroiden kanssa, joten laittakaa kuvia pliis!

 4. sarolehti permalink*
  maaliskuu 19, 2010 23:04

  Hyvä fiilis tosiaan jäi, ja Viljamikin sanoi että tämä oli hänen ensimmäinen hauska Helsingin-keikkansa! Ja kiitos Dubrovnikille loistavista puitteista! Kyllä, pyydetään joku kuvaajista lähettämään otoksiaan, ja laitetaan niitä blogiin. Pitäisiköhän vaikka Särön puitteissa järjestää näitä kirjallishenkisiä musiikkitilaisuuksia enemmänkin – ja nimenomaan Helsingissä? Pitääpä miettiä asiaa porukalla. (Mark)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: