Skip to content

Koirien haukkuminen

tammikuu 25, 2010

Jouko Sirola:

Nyt aion haukkua koiria. Onko kukaan täällä ennen haukkunut koiria? Ei. Ei kukaan. Koirat kyllä haukkuvat kaikkea mikä liikkuu tai mikä ei liiku. Aivan kaikkea. Erityisesti ihmisiä.

Sikoja sen sijaan en aio haukkua. En tunne yhtään täydellistä sikaa. Vain psykopaatteja ja muita, joita on potkittu päähän pienenä. He potkivat nyt päähän muita. Purevat epätäydellisten sikojen saparot poikki. Tai täydellistenkin, jos sattuvat sellaisen kohtaamaan. Televisiossa joulun alla sianhoitaja sanoi suurin piirtein, että ”katso sikaa silmiin. Se on siitä jännä eläin, että se on sun tasalla. Siinä on suuri ero, vaikka lehmään.”

En tiedä oliko tämän lempeältä vaikuttavan sianhoijan tarkoitus vittuilla televisiostudiossa itseään vastapäätä istuville eläinsuojelijoille, jotka sattuivat olemaan naisia. Kaikki tietävät, että miehet ovat sikoja ja kaikki tietävät senkin, mitä naiset ovat. Sianhoitaja siis sanoi, että miehet ovat ihmisiä tai ainakin ihmisen tasalla, mutta lehmät eivät ole. – Törkeää, ja kaikki tämä muhevan isäntämiehen sikaempaattisen hymyilevän naamarin takaa ammuttuna!

Mutta koiria tässä oli tarkoitus haukkua eikä isäntiä. Ensinnäkin: nykykoirat rappeuttavat kulttuuria. Ne ovat tehneet tyhjäksi, etten sanoisi, raiskanneet useita itseään koskevia arvokkaita sanontoja. Enää ei voi sanoa ”onpas tosiaan aikamoinen koiranilma” tai ”se oli varsinaista koiranelämää se”. Ei enää tai ei vielä. Sillä pian kenties näillekin sanonnoille tulee uusi elävä sisältö. Silloin ”koiranilma” tarkoittaa päivänpaistetta tai tasalämpöistä sisäilmaa. Eiväthän koirat enää juuri vietä aikaa ulkona vahtihommissa. Ne käyvät ulkona vain ulostamassa ja toisten kohdalla – harrastamassa passiivista, mutta ulkoilmassa toki varsin tehotonta tupakointia.

Vanha ”ei ole koiraa karvoihin katsominen” on muuttunut tyystin. Nykyisin sanotaan: ”Kyllä sen karvasta heti näkee, jos koiraa hoidetaan huonosti.” Siis vähän niin kuin että ”kyllä ihmisen asusteista ja koruista heti näkee onko se onnellinen eli hoitaako itseään hyvin vai ei.” Ja edelleen, ettei ajatus pysähtyisi: pitäisikö nykyihmistä varten kirjoittaa erityinen hoito-opas, siis itsehoito-opas, ettei kukaan vain erehtyisi tosissaan luulemaan, että sliipattu ulkomuoto on onnen tae? – Ehkä ei, pysytään koirien haukkumisessa. Tai ehkä siirrytään suoraan lehmien ammuntaan ja rottien järsimiseen.

Tai sitten puhutaan ihmisten syömisestä. Harva ihminen syö enää omia jälkeläisiään, mutta vielä harvempi syö omaa koiraansa, vaikka se olisi kuollut. Syömisprosentti nousee vain hiuksenhienosti, vaikka lautaselle nostettaisiin naapurin koira. Tästä hiilijalanjäljet lompsivat ajatuksiin hirvittävän raskaina. Mutta pitää muistaa, että ihmiset ja koirat myös sitovat hiiltä ennätykselliset määrät. Koskaan kumpaakaan lajia ei ole ollut maapallolla yhtä paljon.

Jos yhdistetystä syvään symbioosiin vajonneesta koiraihmiskunnasta piirrettäisiin kattava hiilipiirustus, se ei enää mahtuisi Inarinjärven jäälle, vaikka sen laittaisi rullalle. Mutta vaikka kyseinen hiilipiirustusrulla ei mahdu oikein minnekään, se kuitenkin paljastaa tämän blogikirjoituksen ytimen. Ydin on se sama – niin kuin jo arvasittekin – kuin missä tahansa paperirullassa.

(toivon kuitenkin, pienellä ja vaatimattomasti, että koirat vastaisuudessa keskittyisivät haukkumaan päättömiä pässejä, jotka tekevät alleviivauksia kirjaston kirjoihin)

Mainokset
23 kommenttia leave one →
 1. tammikuu 26, 2010 18:16

  Ja ihan mun kiusaks kirjoitit tästä aiheesta.

  • sarolehti permalink*
   tammikuu 26, 2010 21:20

   Aivan oikein, Tiinan kiusaksi. Eihän hän suotta kirjoittanut saatteeseen: Heheh, no tästä se Tiina ei nyt ainakaan tykkää :)

 2. tammikuu 27, 2010 09:40

  Tosin kirjoitus on niin epäselvä ja epälooginen, että siitä loukkaantuminen on vaikeaa.

 3. J.S. permalink
  tammikuu 27, 2010 10:39

  Niin, pitäisi kirjoittaa loogisemmin loukkaavia kirjoituksia. Mutta silloin vastahyökkääminen tai puolustautuminen on helpompaa.

 4. tammikuu 27, 2010 20:13

  Joitakin kohtaan on vain niin vaikea keksiä loogisia loukkauksia.

  • Mark permalink
   tammikuu 27, 2010 22:23

   Jos nyt totta puhutaan, ei Jouko mitään halunnut ilkeillä, saati että olisi kirjoittanut saatteeseen ”Heheh, no tästä se Tiina ei nyt ainakaan tykkää.” (Mark)

 5. J.S. permalink
  tammikuu 27, 2010 23:06

  Tuo TR:n kommentti taisi olla kohteliaisuus. Vai tarkoitti T.R. että hän otti blogitekstini kohteliaisuutena? Vaikea sanoa, mutta kohteliaisuushan se perimmältään oli.

  ”T.R.” on ehkä samainen Tina Raevara, joka kirjoitti päälleni oman blogitekstinsä. Silloin kun olin itse esikoiskirjailija (vai olenko yhä?) olisin kovasti halunnut päästä Pentinkulman päiville, mutta en löytänyt avainta. Siitä katkeroiduin. Joten T.R. ura on lähtenyt träräkämmin liikkeelle.

 6. tammikuu 28, 2010 09:48

  Mark, älä yhtään yritä liennytellä. Tässä on nyt tosi kyseessä.
  J, ehkä se oli vain laadusta kiinni, niin kuin jo tiesitkin.

 7. Veera permalink
  tammikuu 28, 2010 10:07

  Tää on aika hauskaa luettavaa, kun kaksi kirjailijaa, joiden molempien tuotantoa pidän suuressa arvossa, kähinöi ja dissaa toisiaan. Lisää tällaista!

 8. J.S. permalink
  tammikuu 28, 2010 10:22

  Vaati kyllä aikamoista suosittelua ja sitten painostusta, perheenjäsenten turvallisuudesta vihjailemista yms. kirjallisten piirien arkisia vaikuttamisen keinoja , jotta ne Pentinkulmalla lopulta suostuivat tunnustaman TRän ”kirjalliset ansiot” ja myöntämään hänelle luvan tulla paikalle ”kunhan ei syö samassa pöydässä”.

  Nimimerkki ”henkilö jonka marionetit hallitsevat Suomea”

 9. tammikuu 28, 2010 10:32

  Itse asiassa ne maanittelivat ja maksoivat, että suostuin menemään sinne tasoa nostamaan. Kertoivat samalla, kuinka olivat joutuneet vaihtamaan seminaarin paikkaa ainakin kymmenesti, jotta saivat hämättyä J. Sirolan pysymään poissa sieltä.

 10. tammikuu 28, 2010 10:37

  Säälittää tämä ”Veera”, jonka J.S. on palkanut vihjailemaan, että hänelläkin olisi lukijoita.

  Valitettavasti en enää ehdi laittaa maailmaa järjestykseen, minulla on nimittäin kirja kirjoitettavana. Kaikilla ei ole.

 11. J.S. permalink
  tammikuu 28, 2010 12:10

  Todella lapsellista kaikki tuo rimpuilu, TRä. Haluan kumminkin edelleen täysin provosoitumattoman viileästi todeta, että minun kirjani onkin ”kirjoittamaton” – mutta tästä en oleta TRän ymmärtävän mitään.

 12. Veera permalink
  tammikuu 28, 2010 15:11

  Niin, tiedoksi kaikille muillekin ”kirjailijoille” että voin käydä jättämässä eri nimillä ja nimimerkeillä kehuvia kommentteja heidän blogeihinsa, ja muihinkin blogeihin, kunhan hinnasta sovitaan. Minut voi myös palkata livenä ”fanittamaan” erilaisiin kirjailija kohtaa yleisönsä-tilaisuuksiin, sekä ”lukemaan” heidän kirjaansa näkyvästi julkisilla paikoilla.

 13. tammikuu 28, 2010 16:23

  Olet siis valelukija? Se on sopivaa, täällä liikkuu valekirjailijoitakin.

 14. sarolehti permalink*
  tammikuu 28, 2010 20:37

  Kaikennäkösii pöljii kännikaloja tännekin kirjoittelee. Käyttäkää ensikerralla kiduksia kun yritätte hengittää. Taidatte olla jostain Porvoosta? Nimimerkki ”Mark”.

 15. sarolehti permalink*
  tammikuu 28, 2010 20:44

  Sitäpaitsi olen parhaillani Tammen pikkujouluissa. Täällä on niin mageeta meininkiä että kykenen jopa kirjoittamaan Särön blogiin. Juttuseuraa kyllä piisaa. Älkää vain luulko että olisi jotenkin tylsää kun olen täällä blogissa teidän juttuja kommentoimassa. Jouko, milloin tulee seuraava ”bussi” Porvooseen? Nimimerkki ”Sama”.

 16. J.S. permalink
  tammikuu 28, 2010 22:28

  Seuraava bussi meni jo. Mutta 22.45 lähtis sitä seuraava. Veeralle tiedoksi: TRä maksaa sulle apurahoistaan mielellään kympin jos juokset fanittamaan ”Markia” bussin ovelle. Muista ”kirkuminen”. Muista että bussi ei välttämättä ole ”bussi”. Laita TRälle tilinumero, vaikka siihen ei ole kyllä luottamista että hän maksaisi mitään ajallaan. Hän on ”myöhästelijä” ja ”Samakin” tietää sen varsin hyvin. ”Sama” taas on niin täsmällinen, että istuu varmaan nytkin kahdessa bussissa yhtä aikaa siitä pelosta, että muuten myöhästyisi jostain paikasta.

 17. Veera permalink
  tammikuu 29, 2010 12:25

  Laitoin vasemman käteni eli ”Veeran” asialle ja hän on kävi ”kirkumassa” kaikkien ”Porvooseen” lähtevien ”bussien” ovilla. Eikä hätää, ilmoitin jo kaikille apurahoja myöntäville tahoille, että teidän kaikkien ”apurahat” voi maksaa suoraan tililleni. Muistakaa mainita apurahahakemuksissa, että ”Veera” fanittaa teitä.

  • sarolehti permalink*
   tammikuu 29, 2010 19:20

   Lähdin bileistä keskiyön bussilla Porvooseen. Oli muuten eka kerta että ”nukahdin” bussiin niin syvästi, että en herännyt perille tullessamme. Oli niin rentouttavaa istua Savonlinja-bussin etupenkillä ja kuunnella kuljettajan ja matkustajan savonkielistä keskustelua, muistaakseni EU-direktiiveistä. Porvooseen tullessamme kuljettaja ”herätti” minut klo1:05. Onneksi, muuten olisin joutunut Karhulaan, Lappeenrantaan tai Joensuuhun. (Mark)

 18. tammikuu 29, 2010 13:33

  Tiedättekö te, ”kuka” minä olen?

  • sarolehti permalink*
   tammikuu 29, 2010 19:12

   Olen muuten todella ilahtunut siitä, että Tiina on oppinut (varmaan ihan tahtomattaan) kirjoittamaan runoja, tai no ainakin yhden, katsokaa:

   vetää sormet

   välillä

   hihoihin

   lämmittelemään.

   (tämä on lainaus hänen yllä olevasta blogikirjoituksestaan. Ei vielä mitään Lorcaa, mutta suunta on kuitenkin oikea)

Trackbacks

 1. Säröleaks – one woman show ja muita hakusanoja « SÄRÖ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: