Skip to content

Kirje Irlannista päätoimittajalle: Corkissa tulvii ja kirjoittaminen takkuaa.

marraskuu 27, 2009

Mark Mallon ja Seija Kerttula:

Useimpien säröläisten työt ovat kasaantuneet viime päivinä niin sekavaksi rykelmäksi, että blogin aikataulukin on osin jäänyt noudattamatta. Ruuhkaa ja tukkoisuutta aiheuttavat Särön kasaamisen lisäksi kirjojen kirjoittamiset, käännöstyöt, omaisten sairastumiset, Särön talousasiat, ja ainakin allekirjoittaneen työttömyyskorvaushakemukset (pakko hakea Kelalta rahaa, ei tässä muu auta!) ja Särön nykäyksittäin kasvaneen verkoston valaiseminen.

Kiirettää siis piisaa. Irlannin suunnassa elämää mutkistavat lisäksi luonnonolosuhteet. Seija Kerttula, Särö-blogin ja Särö-lehden Corkin kirjeenvaihtaja, kirjoitti Särölle äskettäin tällaisen kirjeen:

Miten Särön taitto etenee? En ole vieläkään saanut sinulle artikkelia. Se on kyllä kirjoitettu, mutta hioisin vielä yhteenveto-osuutta. Jotenkin on ollut vaikea keskittyä — täällä on hieman kaoottiset olosuhteet. Myrsky jatkuu, ambulanssin ääniä kuuluu vähän väliä, ja kaupunki on sekaisin tulvan takia. Veimme eilen Laku-kissan eläinlääkärille rokotettavaksi. Kadut olivat ruuhkaisia, sillä joesta oli juuri löytynyt yhden opiskelijan ruumis.

Taksikuski kertoi, että koko kaupungin hanavesi on ollut päiväkausia saastunutta, sillä tulva mursi puhtaan ja likaisen veden välisen esteen, eikä kukaan käytä sitä edes hampaiden pesuun. Olemme juoneet sitä koko ajan! Näin kyllä tiedotteita, että vettä jaetaan, mutta luulin sen koskevan ihmisiä, joilla ei tule hanasta vettä lainkaan.

Eläinlääkärin rakennuskin oli ollut puoli metriä veden vallassa. Ihmisiä oli pelastettu veneillä ikkunoista yliopiston alueella, ja yliopisto on kiinni tämän viikon.  Emme ole voineet käydä suihkussa viiteen päivään, kun hanasta tulee vain sitää kylmää saastevettä vähäisessä määrin, ja kaikki astiat on tiskaamatta. Pesukoneitakaan ei voi käyttää. Ja niin edelleen. Voitko vielä odottaa artikkelin kanssa huomiseen? Minun pitää tänään kääntää 800 repliikin ruotsalaiselokuva, joka vie kaikki mehut.

Nauttikaa sivistyksen eduista! Niitä osaa arvostaa, kun joutuu jonnekin 40-luvulle niin kuin täällä nyt.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. marraskuu 27, 2009 11:47

  Listaan voi lisätä vielä toimitussihteerin sikainfluenssan.

  • Mark permalink
   marraskuu 27, 2009 13:35

   Taitaa lukijoiden tuska-empatian rajat jo muutenkin olla luvattomasti yritetty. Eli toimitussihteerillä ei ole sikainfluenssaa.
   Oli pelottavaa kuulla eilen radiossa, että sikainfluenssa tarttui ihmisestä sikaan. Kun tauti joskus puoli vuotta sitten syntyi (siis mediassa), niin Egyptissä tapettiin kaikki siat. Vaikka eihän se sioista ihmiseen tarttunut, vai mitä? Entä mitä siat tekevät kohta meille? En uskalla edes ajatella.

 2. marraskuu 27, 2009 15:39

  Vaaditaanko lääkärintodistus?

 3. sarolehti permalink*
  marraskuu 27, 2009 18:43

  Heippa vaan TR! Koska flunssassasi on kyse meitä kaikkia yhteisesti koskevasta ongelmasta, voisit julkaista lääkärintodistuksen täällä blogissa, eikö niin? Toimistossa on skanneri. Terv. Mark

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: