Skip to content

Särön blogi kollektiiviseksi

lokakuu 17, 2009

Mark Mallon:

Särön blogikäytäntö uudistuu tästä viikonvaihteesta alkaen. Kirjoittajakunta laajenee entisestä parista kolmesta kirjoittajasta viiteentoista. Blogilaisille on varattu etukäteen kirjoituspäivät, ja vuorot ovat henkilöstä riippuen 2–8 viikon sykleissä. Kullekin kirjoittajalle on varattu oma viikonpäivä, ja viikonpäivävalinnat noudattavat seuraavanlaista, väljähköä logiikkaa:

Maanantait ovat 2, 4 ja 8 viikon sykliläisille, ja lähinnä Särö-lehden toimittajille; keskiviikot ovat neljän viikon sykliläisille, ja nämäkin lähinnä toimituslaisille; perjantait ovat viiden viikon välein kirjoittaville, ja painotus on kallistunut toimituskuntaan kuulumattomiin ja kielenkääntäjiin. Sunnuntait on varattu harvoin ja epäsäännöllisesti kirjoittaville sekä special-guesteille. Tiistait, torstait ja lauantait on suunniteltu blogin lepopäiviksi, mutta ei niinäkään päivinä kirjoittaminen kiellettyä ole. Tällaiset mahtipontiset blogisuunnitelmat meillä siis! Toivotaan että toteutus tulee olemaan ainakin jotain sinne päin.

Uuden blogityöryhmän kirjoittajat ovat Anne Dougan, Hannimari Heino, Tuukka Hämäläinen, Seija Kerttula, Tiina Lehikoinen, Anne Leinonen, Mark Mallon, Johanna Muurinen, Eija Mäkinen, Anne Mölsä, Risto Niemi-Pynttäri, Petri Pietiläinen, Tiina Raevaara, Sanna Saastamoinen ja Maija Väisänen.

Ensimmäinen uusi kirjoittajamme on marraskuussa Särön toimituskuntaan astuva Anne Mölsä, joka parhaillaan kiertää Yhdysvaltoja keräämässä elämänkokemuksia ja aineistoa kirjalliseen projektiin.

Kirjoittajien esittelyt ja kirjoitusvuorot ilmestyvät piakkoin tuohon oikeanpuoliseen valikkoon omalle sivulleen.

Hyvät lukijat, viihtykäähän monipuolistuvan blogimme seurassa! Ja kommentoikaa!

Mainokset
9 kommenttia leave one →
 1. lokakuu 17, 2009 02:23

  Kannattaisiko rekisteröidä oma domain niin näyttäisi vähän ammattilaisemmalta.

  • sarolehti permalink*
   lokakuu 17, 2009 12:15

   Kiitos kommentista, ammattimaiselta vaikuttaminen on tietysti tärkeää. Onhan meillä toisaalta myös kotisivut, joita päivitetään blogia huomattavasti harvemmin, http://www.sarolehti.net.

 2. Tero permalink
  lokakuu 22, 2009 16:12

  Kun kirjoittajia on useampia, kannattaisi jokaisen käyttää omaa tunnusta, jolloin kirjoittajan näkisi heti sivun (tai RSS-jutun) alusta. Nyt kaikissa on tylsästi vain ”by sarolehti”.

  • sarolehti permalink*
   lokakuu 23, 2009 15:52

   Kiitoksia neuvosta, täytyypä vielä opetella miten tuo tehdään. t. Sanna

 3. lokakuu 26, 2009 11:13

  Aikooko Tero siis valita kirjoittajan perusteella jo etukäteen, mitä hän lukee ja mitä ei?

  • Tero permalink
   lokakuu 26, 2009 12:40

   Ei, mutta tykkään silti nähdä, kenen tekstiä olen lukemassa. Sitä paitsi kirjoittajien ilmoittaminen tälle tiedolle varatussa kohdassa mahdollistaa monia hyödyllisiä toimintoja, kuten esimerkiksi paljon helpomman kirjoittajan perusteella tapahtuvan tekstin löytämisen jälkeenpäin, saman kirjoittajan muiden tekstien selailun jne.

   • sarolehti permalink*
    lokakuu 26, 2009 20:45

    Moi, henkilökohtaisten tunnareiden hankkiminen on tässä vaiheessa hieman liian työlästä, mutta otamme toivomuksen sikäli huomioon, että siirrämme kirjoitan nimen jutun lopusta alkuun. Kiitokset palautteesta! (Mark)

 4. lokakuu 29, 2009 16:36

  Jos kuitenkin tagaisi/merkkaisi tekstit kirjoittajan nimellä, niin hakutoiminnot auttaisivat tietyn kirjottajan tekstien etsimisessä?

  • sarolehti permalink*
   lokakuu 30, 2009 21:31

   Mun pitää opetella tuo tagaaminen. Mutta eikös se ole nykyään laitonta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: