Skip to content

Päätoimittajan aatoksia ja selityksiä

kesäkuu 19, 2008

Väliaikatietoa tuloillaan olevan Särön tilanteesta: ”Metsä & Kielletty” -numero odottaa edelleen valmistumistaan. Viime päivät ovat vierähtäneet ilmoitusmyyntiä hoidettaessa – mutta onneksi Säröllä on nykyään kaksi ilmoitusmyyjää!

Muutama artikkeli on vielä työstämättä, pari lienee kirjoittamattakin. Tilasin viime tingassa vielä Risto Ahdilta kolumnia, mutta luultavasti hän ei ehdi kirjoittaa sitä. Tiedeosaston artikkelit lienevät vielä työn alla. Näillä näkymin numero tulee painosta heinäkuun 20. päivään mennessä.

* * *

Metsä-numeroa tehdessä etäisemmätkin Säröt ovat alkaneet hahmottua. Teemat ja aikataulut ovat seuraavanlaisia:

Tuplanumero 2-3/2008 : Taiteilijan tajunta. Inspiraatio, meditaatio ja stimulantit. Pohdintaa ideoiden synnystä, joogasta, urheilusta ja kemikaaleista. Miksi Kiiskinen juoksee? Rinnakkaisteema: Iltasatu. Särö julkaisee lukijoiden rauhoittamiseksi satuja, jotka on tarkoitettu iltaisin ääneen luettaviksi. Numeron arvioitu laajuus: 130-160 sivua. Deadline 12.9. Ilmestyy marraskuussa. Ilmestyjäiset on suunniteltu järjestettäväksi yhdessä Teos-kustantamon kanssa Porvoon Suomalaisessa kirjakaupassa – ja jatkot tietenkin Lukema-klubilla Taidetehtaalla.

Numero 4/2008: Sarjakuvaa! Sarjakuvaosion teema on ”portaat”. Sarjakuvia haetaan piakkoin julistettavalla kilpailulla. Kilpailun tuomari on sarjakuvavirtuoosi ja -pedagogi, Puupää-hatulla palkittu Matti Hagelberg. Kilpailun aikataulu ja säännöt ilmoitetaan heinäkuussa Särön nettisivuilla. Numeron muu sisältö (alustavasti): Keskustelua kirjoittajakoulutuksesta ja julkaisukynnyksestä. Mikä tekee käsikirjoituksesta julkaisemisen arvoisen? Lisäksi: Taiteilija ja julkisuus. Arvioitu laajuus 80 sivua. Deadline 7.11. ja ilmestyminen tapahtuu vuodenvaihteessa.

Numero 1/2009: Suomenruotsalainen uusi runous. Muu osio avoin. Numero julkaistaan mahdollisesti yhteistyössä toisen kirjallisuuslehden kanssa. Arvioitu laajuus 80 sivua. Deadline 2.2.2009. Ilmestyy maaliskuussa.

Sisältöä koskevia ideoita ja kommentteja otetaan mielellään vastaan – vaikka osoitteseen sarolehti@gmail.com tai tähän alle.

PS.: Särön kansainväliset kontaktit odottavat vielä tuloaan, joten jos haluat toimia ulkomailla kirjeenvaihtajana tai kulttuurilehtikatsastelijana, ota yhteys!

Mark Mallon

Mainokset
One Comment leave one →
  1. marraskuu 7, 2010 16:00

    Kiintoisia aatoksia ja selityksiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: